Den klimavenlige rejseguide for miljøbevidste rejsende

At rejse til en destination kan være en fantastisk oplevelse. Men det kan også have en negativ indvirkning på miljøet og på de mennesker, der bor der.

Den klimavenlige rejseguide til miljøbevidste rejsende er designet til at hjælpe dig med at træffe informerede beslutninger om, hvor du vil hen, og hvad du vil gøre, når du kommer dertil.

Denne guide giver information om, hvordan dine rejsevalg vil påvirke klimaændringer, miljøet og lokalsamfundene. Den indeholder også tips til at reducere dit CO2-fodaftryk, mens du rejser, og lister bæredygtige destinationer rundt om i verden med miljøvenlige hoteller, restauranter, ture og aktiviteter.

Vigtigheden af at rejse med en positiv indvirkning og hvorfor vi bør bekymre os

I denne globaliserings æra er det vigtigere end nogensinde at rejse med en positiv indvirkning på miljøet. For at gøre det skal vi huske på følgende faktorer.

– Bæredygtig rejse er afgørende for bevarelsen af vores planet og dens ressourcer. Det er også en måde at vise vores engagement og ansvar for bæredygtig udvikling.

– Vi bør altid gøre vores bedste for at reducere vores CO2-fodaftryk på miljøet ved at reducere flyrejser og tage tog i stedet for.

– Der er mange måder, hvorpå vi kan bidrage positivt til klimaændringsbevægelsen ved at rejse bæredygtigt: genbrug, samle affald op på rejsen, købe lokale produkter osv.

Hvad skal du overveje, før du booker din næste ferie væk fra hjemmet

Beslutningen om at holde ferie er altid en svær beslutning. Der er så mange faktorer at overveje: klima, bæredygtighed, rejser, destinationer og meget mere.

En måde at gøre beslutningen nemmere på er ved at se på, hvad dine personlige prioriteter er. For eksempel, hvis du er miljøbevidst, vil du måske overveje destinationer, der har lave kulstofemissioner. Hvis du leder efter et eventyr, vil du måske kigge efter destinationer med et højt niveau af biodiversitet eller dem, der tilbyder muligheder for udendørsaktiviteter såsom vandreture eller safari.

Du bør også tænke over, hvor meget tid og penge du har til rådighed, når du booker din næste ferie hjemmefra.

Sådan rejser du med mindre indflydelse på planeten

Det vigtigste skridt for en mere bæredygtig rejse er at planlægge fremad. På denne måde kan du sikre dig, at du ikke kommer til at spilde ressourcer ved at tage unødvendige ting med dig.

Det første, vi skal tænke på, når vi rejser, er miljøet. Vi vil sikre os, at vores rejser ikke vil have nogen negativ indvirkning på det, og at vi ikke bidrager til den globale opvarmning. En af de nemmeste måder er at tage offentlig transport i stedet for en bil eller et fly. Skal du på længere strækning, så kan det være værd at overveje at tage en elcykel i stedet for bil eller tog.

8 tips til bæredygtige flyrejser, der ikke dræner din pengepung

Med stigningen i klimaændringer og udtømning af naturressourcer er det vigtigt at tænke på bæredygtige flyrejser.

Følgende tips hjælper dig med at flyve mere bæredygtigt uden at gå i stykker.

1) Planlæg dine rejser på forhånd ved at finde ud af, hvilke flyselskaber der tilbyder bæredygtige muligheder.

2) Brug offentlig transport eller samkørsel for at reducere emissioner fra dit eget køretøj.

3) Overvej at købe kulstofkompensation, hvis du ikke helt vil opgive at flyve.

4) Vælg flyvninger med lavere priser og kortere ruter, der har færre emissioner pr. fløjet mil.

5) Overvej at bruge et kreditkort, der giver belønninger for køb med lavt kulstofindhold (f.eks. Barclaycard Arrival Plus World Elite Mastercard).

6) Tjek flys kulstofemissioner, før de reserveres (f.eks. Carbon Footprint Calculator).

7) Medbring en genanvendelig vandflaske med dig på flyet i stedet for at købe flaskevand eller andre drikkevarer i lufthavnsbutikker

14 måder at reducere dit kulstofaftryk, når du er væk hjemmefra

Vi er alle bevidste om virkningerne af klimaændringer på vores planet. Og vi ønsker alle at gøre vores del for at reducere CO2-fodaftrykket. Men det er ikke altid nemt, når du er væk hjemmefra og rejser på arbejde eller fritid.

Men der er nogle måder, hvorpå du kan reducere dit CO2-fodaftryk, når du er væk hjemmefra og rejser. Her er 14 måder, du kan gøre det på:

1) Brug offentlig transport i stedet for bil eller taxa

2) Reducer kødforbruget

3) Spis vegetarisk mad

4) Brug genanvendelige vandflasker i stedet for engangsplastikflasker

5) Undgå engangsplastik

6) Vælg bæredygtige rejsedestinationer

7) Bo på hoteller med miljøvenlig praksis

8) Reducer flyrejser så meget som muligt (vælg tog, bus, båd, cykel frem for fly osv.) 9) Undgå at drikke flaskevand i udlandet (du kan vælge postevand i stedet). Er du i tvivl, så spørg

En guide til sund livsstil og miljøvenlig rejse

Afslutningsvis er den bedste måde at skabe en sund og bæredygtig livsstil på at gøre det til en vane. På samme måde som du har en morgenrutine, bør du også have en aftenrutine, der indeholder gode vaner som at gå ture, læse bøger, tilbringe tid med familie og venner osv.

Find alt om grønne og bæredygtige rejser på www.travelgreen.dk.